Oppbevaring av kaffe

"Hvordan du lagrer kaffen er svært viktig for å holde god kvalitet lengst mulig. Åpnet kaffe kan trekke til seg smak og lukt fra andre matvarer og om luften er varm og fuktig, skjer nedbrytningen raskere. Uåpnet kaffe bør lagres tørt og kjølig."
 
Uåpnet kaffe bør oppbeavres mørkt og kjølig, og det samme gjelder for en åpnet pose. Oppbevar helst åpnet kaffe i originalposen med en klype for forsegling, eventuelt en tett, mørk, og egnet boks. Holdbarheten varierer fra filterkaffe til hele bønner, men drikk helst kaffen i løpet av 1-2 uker. Etter dette kan smaken forandres noe. Holdbarheten på uåpnnet pose varierer fra seks til tolv måneder, men dette er kun best før, og i de aller fleste tilfeller vil kaffen smake like godt etter denne datoen. Hos Dakon oppbevares kaffen på et kjølig lager hele året, pakket inn i originalemballasje for å sikre best mulig kvalitet og holdbarhet til våre kunder. 
 

Kilde: kaffe.no